Quickutz.se

quickutz.se

Elektrisk handdukstork

- Posted in Renovering by

En elektrisk handdukstork skapar lyxkänsla

Den sista fast ack så viktiga detaljen i vårt nya badrum handlade om punktfärger i form av färgklickar för att skapa en helhet. Möjligtvis skulle vi ha accentfärger tillika kontrastfärger det vill säga bryta helt med badrummets fasta kulörskala som går i beige, sand, mörkt trä och vitt. Fasta kulörskala menas med golv, väggar, tak, möbler, badkar, handfat och wc-stol. Alla dessa har naturfärger helt enkelt.

Funderingar och kreativa idéer Vi funderade på om det räckte med gröna växter som verkligen hör till naturen eller skulle vi även brassa på med lila eller rött eller kanske rosa där man kunde påverka looken med att införskaffa handdukar och badlakan samt badrockar med matchande badrumsmattor? Ja, vi funderade och det var en rolig uppgift och idéerna kom tätt från alla familjemedlemmar, stora som små.

Till slut bestämdes det att vi håller oss till naturfärger och skaffade handdukar och badlakan och badrockar som går i samma kulörskala, och det blev en kulör som går mot sand, beige. Helheten blev slående klockren och skapade ett lugn. Färgklickar fick bli det gröna i alla fräscha växter som trivs bra i badrumsmiljöer, där det på kvällar och nätter är emellanåt släckt vilket innebär att det är mörkt. Vissa växter fixar det och det är ju bra!

När vi trodde vi var klara med allt Då dök nästa projekt upp och skapade ett helt nytt projekt! För hur fult kan det bli med blöta handdukar som hänger här och var eller värre; hamnar på golvet i en hög för någon med omtanke att plocka upp? Handdukar torkar inte alltid snabbt och de avhjälper knappast fukten som förekommer i denna naturligt fuktiga miljö som badrummet är.

Svaret på “blöta-handdukar-dilemmat” stavas elektrisk handdukstork! Vi kontaktade en mycket bra leverantör av bland annat handdukstorkar och i deras egenskap som experter på området hjälpte de oss till rätt handdukstork. Inte visste vi att där var rätt mycket att ta med i beaktning INNAN man köper en handdukstork. Man ska fundera på stil, form och design. Storlek och funktion är också viktiga punkter samt inte minst hur man skall driva den; vattendrift, eldrift eller kombidrift. Vi valde två elektriska handdukstorkar (stor familj!)

Driften då, är det inte dyrt med en elektrisk handdukstork? Njae, där finns tips på hur man kan effektivisera elektriska handdukstorkar. Man ska komma ihåg att se till att där finns bra med utrymmet mellan handdukarna som man hänger upp så att luften kan cirkulera fritt - för det är nämligen den varma luften som handdukstorken genererar som faktiskt torkar handdukar, badlakan och badrockar (och annat som kanske behöver torkas spontant). Dessutom fungerar handdukstorkar som element och värmer och torkar badrummet och med det så försvinner fukten och skapar ett bra klimat. Så på så vis kan det vara ett bra alternativ med elektriska handdukstorkar. Nu gäller det bara att ALLA i hemmet hänger upp sina badlakan och badrockar och det har visat sig att det har blivit en kul grej då alla uppskattar varma, torra handdukar som gör gott, alla dagar i veckan. Lycka!

investera i en elektrisk handdukstork eller två