Quickutz.se

quickutz.se

Dansmattor

- Posted in Renovering by

Vi behövde nya dansmattor av kvalité

Vår grupp består av en gedigen eldsjälar som är mycket engagerade i vår lokala teaterförening. Teaterförening låter kanske litet när man läser blotta order fast den är stor och vi har hundratals aktörer som jobbar på och bakom scenen vid olika tillfällen under åren. Många själar som vill bringa glädje till åskådare i publiken som kommer från när och fjärran för att under en stund tillika föreställning komma ifrån vardagen och uppleva en helt ny fiktiv värld som vi förverkligar med stor inlevelse och känsla.

Scengolvet behövde dansmatta

Efter många år blev det dags för oss att byta scengolvet vars gamla dansmatta hade sett betydligt bättre dagar och föreställningar. En dansmatta är ett perfekt underlag på scener för att det har inte för högt motstånd fast ändå inte så halt så att man halkar runt och påverkar framträdanden på ett negativt vis. Vi googlade runt och hittade ett företag i Halland som lagerför och levererar dansmattor till hela norden.

Vad är en dansmatta?

Jo, det är ett speciellt golvunderlag för bland annat scener och branschens vanligaste dansmattor är PVC-mattor just för teater och dans. De kan vara blanka eller matta på ytan, de kan vara enkelsidiga eller vändbara och kommer i olika storlekar, både till bredd och längd. Inte minst kommer de i flera olika färger och de kommer i olika vikter.

Vi var lite osäkra vad just vår teaterscen behövde så vi kontaktade företaget som verkade kunna sin sak efter vi hade googlat dansmattor, hittat dem, klickat på länken till deras hemsida där de marknadsför sina dansmattor på en av många sidor. Där fanns mycket information men vi ville säkerställa att vi fick absolut rätt dansmatta och ringde dem. De har lång erfarenhet och visste exakt vilken dansmatta vi behövde efter de hade fått svar på några av deras frågor. Det visar sig att de har 14 olika dansmattor och den vi fick som rekommendation var snabbt levererad till oss och ligger nu på plats.

Vi har säkrat många år av framträdanden på ett perfekt scengolv beklädd med en dansmatta som heter duga.

Vi rekommenderar verkligen att investera i ett bra underlag om ni har ett scengolv som behöver ett lyft. Lycka till!

dansmattor som gör stor skillnad

Ny paviljong till trädgården

- Posted in Bygg by

Dags att köpa en paviljong

När jag var liten så hade jag ett favoritställe och det var i farmor och farfars paviljong. De drack alltid sitt kaffe ute under paviljongen och jag fick hemmagjord jordgubbssaft.

Det var något väldigt rogivande med att sitta i paviljongen, jag vet inte riktigt vad det var men det var bästa tiden. Själv satt jag mycket under paviljongen och ritade och gjorde sånt som man gör när man är liten. Paviljongen var vit vill jag minnas och runtomkring paviljongen så hade farmor sått blommor i alla möjliga färger. Duken hade flagnat lite minns jag det som men det gjorde bara paviljongen ännu charmigare.

Nu när jag själv börjar närma mig pensionen så funderar jag på om jag inte också skall skaffa mig en paviljong så förhoppningsvis mina barnbarn kan få uppleva den känslan med.

Nuförtiden finns det ju många olika varianter av paviljonger. Det finns paviljonger som har aluminium som stomme och sen är tak och väggar gjorda av polyester med tillhörande myggnät. Antar att det är mer praktiskt och underhållsfritt med en sådan paviljong än en paviljong i trä (som på den gamla goda tiden).

Har kikat runt lite på olika ställen, bland annat på Hillerstorps sida, och nu jag har hittat en jättefin paviljong. Tror den kan bli jättebra nere i hörnet på baksidan av trädgården. Det blir som ett litet extra rum fina dagar och ett mysigt ställe att dricka kaffe på eller att inta kvällsmaten där. Vi har kvällssol på baksidan så jag tror att det kan bli perfekt.

Ser att man kan köpa till paviljongväggar som tillbehör och det kanske är praktiskt att ha för då kan man ju använda paviljongen även om vädret inte är så bra. Jag vill ju att vi skall nyttja paviljongen så mycket det går.

Sagt och gjort, detta får bli helgens projekt och när det är klart är vi ju förberedda för de förhoppningsvis ljuva sena sommarkvällarna.