Quickutz.se

quickutz.se

Dansmattor

- Posted in Renovering by

Vi behövde nya dansmattor av kvalité

Vår grupp består av en gedigen eldsjälar som är mycket engagerade i vår lokala teaterförening. Teaterförening låter kanske litet när man läser blotta order fast den är stor och vi har hundratals aktörer som jobbar på och bakom scenen vid olika tillfällen under åren. Många själar som vill bringa glädje till åskådare i publiken som kommer från när och fjärran för att under en stund tillika föreställning komma ifrån vardagen och uppleva en helt ny fiktiv värld som vi förverkligar med stor inlevelse och känsla.

Scengolvet behövde dansmatta

Efter många år blev det dags för oss att byta scengolvet vars gamla dansmatta hade sett betydligt bättre dagar och föreställningar. En dansmatta är ett perfekt underlag på scener för att det har inte för högt motstånd fast ändå inte så halt så att man halkar runt och påverkar framträdanden på ett negativt vis. Vi googlade runt och hittade ett företag i Halland som lagerför och levererar dansmattor till hela norden.

Vad är en dansmatta?

Jo, det är ett speciellt golvunderlag för bland annat scener och branschens vanligaste dansmattor är PVC-mattor just för teater och dans. De kan vara blanka eller matta på ytan, de kan vara enkelsidiga eller vändbara och kommer i olika storlekar, både till bredd och längd. Inte minst kommer de i flera olika färger och de kommer i olika vikter.

Vi var lite osäkra vad just vår teaterscen behövde så vi kontaktade företaget som verkade kunna sin sak efter vi hade googlat dansmattor, hittat dem, klickat på länken till deras hemsida där de marknadsför sina dansmattor på en av många sidor. Där fanns mycket information men vi ville säkerställa att vi fick absolut rätt dansmatta och ringde dem. De har lång erfarenhet och visste exakt vilken dansmatta vi behövde efter de hade fått svar på några av deras frågor. Det visar sig att de har 14 olika dansmattor och den vi fick som rekommendation var snabbt levererad till oss och ligger nu på plats.

Vi har säkrat många år av framträdanden på ett perfekt scengolv beklädd med en dansmatta som heter duga.

Vi rekommenderar verkligen att investera i ett bra underlag om ni har ett scengolv som behöver ett lyft. Lycka till!

dansmattor som gör stor skillnad